Project Description

Pedikura

Pedikura je postopek nege nog. Stopala so temelj našega telesa, so naše edino transportno sredstvo,
zaradi česar je bistvenega pomena dobra preventiva stanja.

Preden začnemo s pedikuro, je potrebno narediti anamnezo stopala, ter povprašati stranko ali uživa kakšna zdravila.
Na osnovi videnega in slišanega se nato terapevt pedikure odloči, kakšno pedikuro bo izvajal.

Reden obisk pri strokovnjaku pedikure je nujen vsak mesec, še posebej v primerih, ko so težave na stopalih in nohtih bolj očitne.
Na tak način lahko posledično pripomoremo k izboljšanju kakovosti življenja.

ESTETSKA/KLASIČNA PEDIKURA

Postopek klasične pedikure zajema namakanje nog v zeliščni kopeli, odstranjevanje odvečne kože, čiščenje obnohtnih kanalov, krajšanje in oblikovanje nohtov ter nanos kreme. Kakovostna pedikura je potrebna, ker večino časa stojimo na svojih nogah, zato je pritisk nanje ogromen.

 30 min

ZAHTEVNA/NAPREDNA PEDIKURA

Poleg indikacij in postopkov klasične pedikure obsega zahtevnejše postopke za nego in sanacijo bolj izraženih oz. kompleksnejših sprememb na nogah z namenom sanacije stanja. Obsega obravnavo naslednjih indikacij in postopke pri globljih kurjih očesih, izrazitejših otiščancih, močnejših hiperkeratozah, podporo pri obravnavi plantarnih bradavic, podporo pri zdravljenju mikoz, površinske in globoke ragade (vključno z ranami), vraščenih nohtih – 1. in 2. stadij po Fritz Bittigu, oskrbo svežih žuljev, obravnavo poškodovanih in deformiranih nohtov, uporabo zdravil brez recepta za obravnavo navedenih problematik in prepoznavanje znakov diabetesa (brez nege). Na fotografijah so primeri obravnave navedenih problematik, ki jih obravnavamo v našem studiu.

45 min – 60 min

TERAPEVTSKA PEDIKURA

Poleg indikacij in postopkov napredne pedikure obsega postopke za nego in sanacijo kompleksnejših sprememb na nogah z namenom izboljšanja stanja, in sicer pri vraščenih nohtih – 3. in 4. stadij po Fritz Bittigu, oskrbo in nego patoloških stanj nog zaradi bolezni in terapij, vključno z oskrbo in nego nog oseb z diabetesom stopnje 0 po Wagnerjevi lestvici. Kontraindikacije: diabetična noga in analogna stanja zaradi drugih bolezni.

45 min – 60 min

DELNA PEDIKURA

V okviru določene problematike je po osnovni pedikuri možno tretiranje specifičnega problema pri otiščancih, kurjih očesih ali vraščenih nohtih.

do 20 min

Kontakt

Naročilo storitve