Project Description

Masaže

Masaža ima močan sprostitveni in terapevtski učinek ter učinkuje na počutje človeka.
Prijeten dotik in masažni gibi na telo delujejo blagodejno. Namen masaže je, da zmanjšamo stres in izboljšamo počutje.

Masaža ima moč sprostitve telesnih mišic, zato s tem odpravimo zakrčenost in utesnjenost celega telesa.
Izboljšuje delovanje krvnega in limfnega obtoka, telo se hitreje regenerira in odpadne snovi se hitreje izločajo iz telesa.

Vpliva na boljšo prekrvavitev mišic, izboljša sklepno gibljivost, zmanjša otekline, prag bolečine se po masaži zviša.
Koža je po masaži gladka in elastična. Odpravlja stres, napetost in posledično tudi nespečnost.

PROTISTRESNA MASAŽA HRBTA

Posebna vrsta masaže ki zmanjšuje in lajša napetosti ter bolečine na področju hrbta, ramen, vratu in glave, ki nastanejo kot posledica stresa in nepravilne drže. Priporočamo jo vsem tistim, ki večino delovnika presedijo, saj je poudarek na mišicah, ki so pri sedenju najbolj obremenjene. Uporabljamo posebno olje, ki deluje sproščujoče in odpravlja utrujenost.

 20 min

TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA

Terapevtska ročna masaža hrbtenice in ramenskega obroča je preverjeno najučinkovitejša tehnika za odpravljanje kroničnih bolečin, napetosti in drugih funkcijskih motenj. Za trajne učinke priporočamo več zaporednih masaž.

30 min

KLASIČNA/ŠPORTNA MASAŽA TELESA

Klasična ali športna masaža celotnega telesa se začne s podrobno konzultacijo s stranko, saj je masažnega terapevta potrebno seznaniti z morebitnimi boleznimi ali poškodbami. S športnega vidika je pomembno poznati športno panogo, da se pri masaži lahko fokusiramo na mišice, ki so pri določenem športu najbolj obremenjene. Ni potrebno, da se odločite za masažo zaradi bolečine, lahko se odločite za masažo, ker si želite odpočiti od napornega dneva in si nabrati dodatno energijo. Masaža je prijeten in koristen postopek, ki se lahko opravi v vsakem trenutku. Redna masaža celotnega telesa je eden od najboljših načinov preprečevanja bolezni, ki so posledica stresa ali poškodb.

Med masažo ste vedno pokriti z brisačami ali rjuho. Odkrit je le tisti del telesa, ki se masira. Pomembno je, da se med masažo sprostite. V primeru, da vam ne bi bilo udobno (temperatura, prijemi, prisotnost bolečine, neudobna lega hrbtenice, nog…), opozorite maserja, da neudobje odpravi.

45 min/60 min

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Na človekovem stopalu se odraža celoten organizem. Tako naj bi podplat predstavljal podobo celotnega telesa. Z masažo stopal lahko dosežemo vzpostavitev porušenega ravnotežja v posameznih tkivih in organih. Je metoda, pri kateri z različnimi tehnikami obdelujemo refleksne cone na stopalih.

30 min

PROTICELULITNA MASAŽA

Je kombinacija klasične masaže in limfne drenaže. Zgladi tkivo, izboljša krvni obtok, stimulira limfne kapilare in žile, pospeši celični metabolizem. Tretma je popolnoma neinvaziven, saj ne poškoduje kapilar. Izvaja se na stegnih, bokih, zadnjici ali trebuhu.

30 min

MASAŽA BRAZGOTIN

Terapija za prevetivno prekomernega brazgotinjenja
Vse kožne rane, pa naj bodo te posledica kirurškega reza ali poškodbe, celijo s procesom brazgotinjenja. Skrb bolnika za rano, kasneje pa za brazgotino, je z vidika končnih estetskih rezultatov skoraj enako pomembna kot kirurška tehnika. Rane potrebujejo počitek. Masaža brazgotin je pomembna, saj znatno pripomore k lepšemu celjenju. Z masažo brazgotine lahko pričnemo, ko so šivi odstranjeni in je nevarnost razprtja rane mimo. Uporabljamo mazila, ki delujejo kot okluzivi. Kljub dobri kirurški oskrbi in dobri skrbi za brazgotino s strani bolnika se včasih rane zacelijo s hipertrofično brazgotino.

Masaža brazgotin, mlajših od enega leta: 10 do 25 minut

Kontakt

Naročilo storitve